Roel Westra

Aanjagen, verbinden en routes uitstippelen

Medewerker als ambassadeur

januari 12, 2015 Alles Project 0

Om uw bedrijf klaar te zetten voor de toekomst, is het van belang dat medewerkers oog hebben voor uw commerciële doel. De medewerkers van Schaap Bliksembeveiliging moesten naast hun ambachtelijke, technische werkzaamheden bewust worden van het belang van de bedrijfsdoelen. Schaap Bliksembeveiliging in Deventer is een toonaangevend bedrijf in hun markt. Een echt kwaliteitsbedrijf met een lange historie. Om de ‘Schaapkwaliteit’ te waarborgen, was het tijd om anders te investeren in mensen.

“Alle medewerkers zijn zich nu meer bewust van het bedrijfsbelang. De aanpak en het resultaat passen bij ons omdat zaken bespreekbaar zijn geworden. We zijn uitgedaagd en de inhoud van dit project is concreet toepasbaar gemaakt. Medewerkers hebben geleerd over eigen grenzen en afdelingen heen te denken. Ook zijn er nieuwe combinaties in samenwerking ontstaan, taken zijn verschoven. Het ambassadeurschap van medewerkers is gegroeid en er is meer inzicht in wat dat voor ze betekent. Ze zijn zich nu meer bewust van hoe en waarom ze werken en er wordt meer rekening gehouden met elkaars verwachtingen.”

– Michiel Hartmann, directeur

 

Effectief samenwerken
In deze veranderende tijd is het belangrijk dat alle medewerkers ambassadeur zijn van het bedrijf en dat mensen op hun kracht ingezet worden. Hiermee kan ook Schaap Bliksem hun (commercieel) succes op lange termijn waarborgen. De organisatie investeert in mensen en materieel en in die combinatie zit de kritische succesfactor. Er wordt nu op een andere manier samengewerkt. Medewerkers van verschillende afdelingen weten elkaar te vinden en passen de samenwerking aan op wat effectief werkt. Verbeterpunten zijn bespreekbaar geworden en dat resulteert in betere dienstverlening naar de klanten.

Ook het werkproces rondom de klanten is kritisch beoordeeld en aangescherpt. Er wordt gekeken naar de kracht van de medewerker om zo de beste in te zetten bij bepaalde projecten. Mede daardoor heeft Schaap Bliksem nu weer nieuwe ISO-certificering. Medewerkers van verschillende afdelingen gingen samenwerken. De kracht van de medewerkers is nu gekoppeld aan het werkproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *